Tuinvijver laten ontwerpen

U wilt uw tuinvijver laten ontwerpen? Wanneer u uw tuinvijver laat ontwerpen zijn er een aantal opties. U kunt een tuinarchitect inhuren die uw volledige tuin, inclusief tuinvijver, volledig voor u kan ontwerpen of u kunt een professionele tuinvijver ontwerper inhuren die alleen uw vijver zal ontwerpen. Wij geven u hier een aantal suggesties als u uw tuinvijver wilt laten ontwerpen door een vakman.

Menno Boer Tuinontwerp


Een sterke compositie, die jaarrond boeit, is de basis van de ontwerpen van Menno Boer. Die basis moet vanzelfsprekend voelen, rust brengen en tegelijkertijd spanning of nieuwsgierigheid oproepen. Een tuin met een sterke compositie en hiërarchie geeft richting, verhult en richt de blik vanzelfsprekend op mooie details als vijvers, waterpartijen, kunst of bijzondere bomen en vijverplanten.

Een waardevolle toevoeging aan uw tuin

Een vijver is een waardevolle toevoeging aan een tuin. Het is een sterk instrument om in te zetten voor de compositie. Een vijver kan zichtlijnen versterken en de tuin groter en ruimer laten lijken door de weerspiegeling van de lucht. Aanwezige hoogteverschillen kunnen op een speelse manier worden benadrukt door watervalletjes of waterlopen in de tuin toe te passen. Het geluid van water versterkt de beleving ervan en kan erg rustgevend zijn!

"Een vijver is aantrekkelijk voor veel dieren en insecten. Vogels badderen in de ondiepe delen, kikkers zonnebaden op de rand, libellen vliegen af en aan; een vijver is een bron van leven. Wie veel geluk heeft kan zelfs een IJsvogeltje naar zijn tuin lokken."

Wie zelf ook van het water wil genieten kan kiezen voor een zwemvijver. Hierbij worden de beste kwaliteiten van een vijver en een zwembad gecombineerd. Een zwemvijver is goed in te passen in een natuurlijk of strak tuinontwerp. Door de afwezigheid van chloor, zoals in een zwembad, blijft een zwemvijver een aantrekkelijke plek voor flora en fauna.

Meer voorbeelden zien?
Bezoek de website van Menno Boer Tuinontwerp

 


Bent u zelf tuinarchitect, vijverbouwer of verkoopt u vijver artikelen en wilt u een vermelding op deze website? Neem dan contact met ons op.